ما که کارگر بودیم و سر کار حاضر…
هنگامی که دستمزدها افزایش مییابد این قشر کارگر است که هیچ پشتوانهای در آن جلسات ندارد تا از حق شان دفاع کند.
اگر نیک بنگرید هر ساله هنگام تشکیل جلسات برای افزایش دستمزدها از هر طیفی که در این جلسه باشند نخست به افزایش دستمزد همردههای خود می کوشند به طوری که پزشکان و مدیران کل از افزایش دستمزدی بالا برخوردار می شوند، مدیران کل.
مدیران رده میانی، سپس کارمندان و روسا و سرآخر کارگران..
که هر طیفی از ۲۰ تا ۷۰ % به حقوق شان افزوده می شود، ولی طیف کارگر هیچ کس را در این کمیسیون ندارد به جز رئیس خانه کارگر که او یا نماینده مجلس است یا کارمند و یا وابسته به کارفرمایان یا دولت یا سرمایه داران و دلش هیچگاه به حال کارگر نخواهد سوخت و می توان گفت بین ۱۰ تا ۱۸ % برای کارگر افزایش تعیین می کنند.
حال باید کارگرانی که روزانه کارهای خدماتی می کنند و از هیچگونه امتیازاتی مانند بیمه بازنشستگی، پول لباس، هزینه خوراک، هزینه عائله مندی و هزینه اجاره مسکن برخوردار نیستند.
چرا همه می خواهند از حاصل دسترنج و تلاش و عرق ریختن کارگر به نان و نوایی برسند.
پشت میز مینشینند و بدون عرق ریختن زیر سرمای کولر و روی گرمای تهویه درون اتاقها برای کارگر قانون می نویسند و تعیین حقوق می کنند، ولی از همین هم که میبافند قصد خوردن دارند.
در گرما و سرما کارگر از عرق جبین خود تلاش می کند تا بدون اختلاس و دزدی و دروغگویی کارش را به نیکی به پایان برد، ولی دستهای نامرئی پرداخت کننده حق و حقوق میل به دزدیدن از حق او یعنی کارگر را دارد.گاه بسیار بسیار فراوان دیدیده ایم و دیده ام و تجربه کردیم و تجربه کردم که پس از پایان کار روزانه و عرق ریختنهای مداوم زیر گرمای ۴۰ درجه تابستان برای فردی کار کردیم و هنگام پرداخت دستمزد از بس امروز و فردا کردند در حساب و کتاب زدند و متراژها را دروغ گفته اند، سرانجام تخفیفهای بی مورد گرفتند، قیمت هر متر کاری را زدند و آخر الامر بازهم تقاضای تخفیفی دوباره کردند، ولی پرداخت حق کارگر را به امروز و فردا و هفتههای بعد موکول کردند، ولی حافظه که نیست فراموشی جزیی از رفتار این قشر کارفرما یا صاحب خانه یا اداره می شود و باز امروز و فرداهای دیگر می کنند تا روزی که صدای کارگر در می آید و یا دزد می خوانندت یا از کارت دهها عیب و ایراد تا از پرداخت حق کارگری ات زیر دررویی کنند به نام عیب و ایراد.تا دیروز به شما نیازمند بودند التماست می کردند امروز پس از ماهها حق و حقوق کارگری ات را می خواهی برایت ایراد می تراشند و دزدت خطاب می کنند.
یادم می آید چند ماه پیش کارگری در خانه دوستی از آبادی کاشیکاری می کرد. روزهای نخست آنقدر تعریف و تمجید بود که نپرس. به خاطر اعتماد به او درخواست حق و پولی نکردیم. کارگر می گفت بتوانم همه حقم را یکجا بگیرم و دردی از دردهایم را درمان کنم. حالا پس از گذشت ۵ ماه طفره می رود که هیچ، از عیبهایی می گوید که آن روز زیبا جلوه می دادند و اکنون دوباره نرخ و قیمت متراژ تعیین می کند و به دروغ متوسل می شود.
مثلا کارفرمای خانه دار ۱۰۰ متر کارکرده را می گوید مثلا ۷۰ متر خریدم بوده است.
این دوست می گوید نمی دانم هنگامی که حق مرا نمی دهد چه کنم.اینها گوشهای از دریای بیکران خوردن حق کارگرانی ست که از هیچ یگان و سازمانی حمایت نمی شوند.
نمی دانم چرا همه می خواهند از کارگر بچاپند.
هرگاه بنایی ایجاد شده بدانید حقی از کارگری ضایع شده است. مگر اینکه اندک کسانی پیدا شوند که حق و حقوق کارگر را به او کامل بپردازند و از چاپیدن به دور بوده و تبرعه باشند.
امروز روزی ست که عرق کارگر از پیشانی اش بر چهره نمایان، ولی هیچکس دردی از دردهای او را درمان نمی کند.
روز کارگر بر کارگران بی پشتوانه خجسته باد.
تندرستی شان آرزوست..
A
تاریخ : 13 - اردیبهشت - 1400
متاسفانه در كشورمان در حق كارگران بشدت اجحاف مي شود.
هيچكس بفكر نيست
خدا نكنه كاسه صبرشان لبريز شود
هيچ
تاریخ : 13 - اردیبهشت - 1400
مثلا مي خوان چه كنند ؟ اگه كاسه صبرشان لبريز بشه؟
س
تاریخ : 13 - اردیبهشت - 1400
سفره كارگران هر روز در حال كوچك و كوچك تر شدن است.
تو ايران بهترين شغل كارمندي است سر ماه حقوق مياد تو حسابت
عرب عامري
تاریخ : 13 - اردیبهشت - 1400
لطفا به آدرس ايميل اينجانب كه هنگام ثبت پيام برايتان ارسال كردم شماره تماس اين كارگر رنج ديده را لطف نمائيد.با تشكر