هفدهمین نمایشگاه تخصصی ماشین‌آلات کشاورزی در حالی از ششم مهر ماه ۱۴۰۰ در گلستان آغاز به کار خواهد کرد که امسال با توجه به هزینه‎‌های چند برابری بخش کشاورزی و خشکسالی ‎های مداوم این سؤال مطرح می ‎شود با وجود این مشکلات و قدرت پائین خرید کشاورز، آیا امکان خرید ادوات مورد نیاز از این نمایشگاه برای کشاورز فراهم است یا اینکه کشاورز باید تنها به عنوان یک تماشاگر وارد نمایشگاه شود؟

به گزارش پایگاه خبری گلستان جوان به نقل از خبرگزاری فارس از گرگان؛ هفدهمین نمایشگاه تخصصی ماشین‌آلات کشاورزی در حالی از ششم مهر ماه ۱۴۰۰ در گلستان آغاز به کار خواهد کرد که امسال با توجه به هزینه‎‌های چند برابری بخش کشاورزی و خشکسالی ‎های مداوم این سؤال مطرح می ‎شود با وجود این مشکلات و قدرت پائین خرید کشاورز، آیا امکان خرید ادوات مورد نیاز از این نمایشگاه برای کشاورز فراهم است یا اینکه کشاورز باید تنها به عنوان یک تماشاگر وارد نمایشگاه شود؟

گلستان یکی از قطب ‎های مهم کشاورزی محسوب می‌شود که با تولید سالانه پنج و نیم میلیون تن محصولات زراعی نقش مهمی در امنیت غذایی کشور ایفا می‌کند.
در حالی که توسعه مکانیزاسیون می‎تواند کمک قابل توجهی به افزایش میزان تولیدات و درآمد کشاورزان داشته باشد، اما همچنان ضریب توسعه مکانیزاسیون نه تنها در گلستان بلکه در تمام کشور فاصله معناداری با کشور‌های توسعه یافته دارد.
سالهاست مکانیزاسیون به یکی از مطالبات اصلی بخش کشاورزی تبدیل شده است چرا که با وجود هزینه‎‌های چند برابری در این بخش دیگر ادامه کشاورزی به روش سنتی مقرون به صرفه نیست و لازم است برای تولید و بهره‎برداری بیشتر و کاهش ضایعات کشاورزی به سمت مکانیزه پیش رود.
اگر چه طی سال‎های اخیر اقدامات خوبی در راستای مکانیزاسیون کشاورزی در گلستان انجام شده است، اما هنوز جای کار زیادی در این استان شمالی وجود دارد، در کنار قرار دادن تسهیلات برای خرید «ادوات دنباله بند» یکی از برنامه‎‌های مسوولان جهاد کشاورزی برای تشویق کشاورزان به مکانیزه کردن عملیات زراعی برگزاری نمایشگاه تخصصی ماشین آلات کشاورزی است در این نمایشگاه زمینه لازم برای حضور تولیدکنندگان ادوات کشاورزی و به نمایش گذاشتن آخرین تولیدات به روز آن‌ها فراهم است و بازدید و مقایسه تولیدات مختلف این امکان را به کشاورز می‎دهد تا براساس ارزیابی برای خرید ادوات مورد نیاز خود اقدام کند.
هفدهمین نمایشگاه تخصصی ماشین‎ های، ادوات، تجهیزات آبیاری و صنایع وابسته از ششم تا نهم مهر ماه سال جاری در محل نمایشگاه بین المللی استان آغاز به کار خواهد کرد در آستانه برگزاری این نمایشگاه، حال این سؤال مطرح می‎شود با وجود هزینه‎های چند برابری بخش کشاورزی آیا امسال کشاورزان قدرت لازم برای خرید یکسری ادوات مورد نیاز خود را دارند؟ یا اینکه امسال باید تنها به عنوان یک تماشاگر از نمایشگاه بازدید کنند.
* کشاورزان از نمایشگاه تخصصی ماشین آلات استقبال می‌کنند به شرط آنکه زمینه لازم برای خرید ادوات آن‌ها فراهم باشد
یک کشاورز گلستانی با بیان اینکه طی چند سال گذشته استقبال کشاورزان در خصوص استفاده از ادوات دنباله بند بی ‎نظیر بوده است گفت: شرایط فعلی در کشاورزی و مشکلات موجود در این بخش به کشاورزان ثابت کرده که تنها راه ادامه فعالیت در بخش کشاورزی استفاده از تجهیزات و ادوات مناسب برای کشت و کار است.
علی خسروی تصریح کرد: سه سال پیاپی از نمایشگاه بازدید می‌کنم و ادوات خاکورزی همچون چیزل، دیسک و خرمنکوب را از این نمایشگاه خریداری کردم و البته از خرید آن بسیار راضی بودم چرا که استفاده از این ادوات علاوه بر بالا بردن سرعت کار و کاهش هزینه‎ها در افزایش تولیدات تأثیرگذار بوده است.
وی افزود: متأسفانه طی چند سال گذشته به خصوص یک‎سال اخیر هزینه‌های بخش کشاورزی به شدت افزایش یافته است و ظاهرأ با وجود میل باطنی کشاورزان امسال شاهد کاهش خرید ادوات از سوی کشاورزان باشیم البته اگر دولت و مسوولان شرایط لازم برای خرید ادوات را در اختیار کشاورز قرار دهند بدون تردید کشاورزان از این محصولات استقبال خواهند کرد.
کشاورز گلستانی خاطرنشان کرد: توسعه مکانیزاسیون یکی از راه‌های اصلی افزایش تولیدات کشاورزی است در شرایطی که کشور با خشکسالی و تغییر اقلیم دست و پنجه نرم می‌کند باید از طریق مکانیزاسیون افزایش حداکثری بهره‎وری و تولیدات را دنبال کنیم در واقع دولت می‌تواند با قرار دادن تسهیلات ارزان قیمت و بلاعوض در توسعه مکانیزاسیون و استفاده کشاورز از ادوات و تجهیزات به روز نقش مهمی ایفا کند تا کشاورز تنها به عنوان یک تماشاگر از نمایشگاه تخصصی ماشین آلات بازدید نکند.
*ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای خرید ادوات کشاورزی در گلستان
رئیس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه هر ساله تسهیلات خوبی در بخش مکانیزاسیون به کشاورزان پرداخت می‎شود در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: امسال نهمین سالی است که به کشاورزان و بهره‎برداران بخش کشاورزی برای خرید ماشین‎ها و ادوات، تسهیلات مکانیزاسیون پرداخت می‌شود.
مریم برزنونی تصریح کرد: زیربنای اقتصاد استان توسط کشاورزی تأمین می‎شود بنابراین باید توجه بیشتری به توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی داشت با این وجود در حوزه ماشینآلات و تجهیزات بخش کشاورزی از اردیبهشت تا شهریور ۱۴۰۰ بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در استان پرداخت شده است و جزو استان‎های پیشرو در حوزه مکانیزاسیون هستیم و هرساله بیشترین ادوات و ماشینآلات توسط گلستان خریداری می ‎شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر پیگیر تسهیلات ارزانقیمت برای خرید ادوات جدید هستیم با توجه به تغییرات اقلیمی در سنوات اخیر و خشکسالی ها لارم است تغییری در کشاورزی مرسوم ایجاد کنیم در واقع بسیاری از استان‎ها به دنبال مکانیزاسیون کشاورزی هستند، اما بحث ما در حال حاضر کیفیت مکانیزاسیون است.
رئیس اداره مکانیزاسیون جهادکشاورزی گلستان اضافه کرد: عملیات کاشت تا برداشت محصولات استراتژیک و عمده استان همچون گندم، کلزا و جو توسط ماشین انجام می‎شود و در این حوزه پیگیر تسهیلات ارزانقیمت هستیم.
*لزوم استفاده کشاورزان از ادوات کشاورزی حفاظتی در شرایط تغییر اقلیم استان
برزنونی گفت: با توجه به پیش بینی هواشناسی تا پایان آبان و اوایل آذر ماه با کاهش بارندگی در استان مواجه هستیم از این رو لازم است از کشت کارنده‎های کشاورزی حفاظتی استفاده شود، کشاورزان می‎توانند از این ادوات در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ماشینآلات و تجهیزات کشاورزی که از ششم مهر ماه در استان آغاز به کار می‎کند بازدید به عمل آورند، نمایشگاه جایی است که کشاورز و تولیدکننده می‎توانند در خصوص ادوات جدید تبادلنظر داشته باشند و با ادوات موجود و جدید در بازار برای تغییر کشت خود برنامهریزی کنند و کارنده‌هایی که حداقل خاکورزی را دارند استفاده کنند.
*وجود ۳۸ هزار تراکتور و ۲ هزار و ۷۰۰ کمباین در گلستان
برزنونی یکی از شاخصه‌های اصلی توسعه یافتگی در بخش کشاورزی را توسعه مکانیزاسیون عنوان کرد و گفت: حدود ۳۸ هزار دستگاه تراکتور در استان داریم سال گذشته بیشترین تعداد فروش شرکت تراکتورسازی برای گلستان بود و هر ساله در زمینه خرید تراکتور جزو رتبه‎های برتر هستیم.
وی در رابطه با وضعیت فرسودگی ادوات کشاورزی در استان گفت: حدود ۷۰ درصد تراکتور‌های استان در سن نرمال کاری هستند و کمتر از ۳۰ درصد از تراکتور‌های استان بالای ۱۳ سال عمر دارند با این وجود برای کشاورزی که زمین حداقلی دارد و به موقع سرویس تراکتور انجام می‎شود ۱۳ سال عمر فرسوده تراکتور نیست.
وی بیان کرد: بخش بزرگی از تراکتور‌های استان در سنوات اخیر نوسازی شده است و در حال حاضر تمرکز ما بر ماشین آلات برداشت همچون کمباین است حدود ۲ هزار و ۷۰۰ دستگاه کمباین در گلستان وجود دارد از آنجایی که ظرفیت تولید کمباین در کشور زیاد نیست برنامه ما این است هر ساله تسهیلاتی ارزانقیمت برای کمباینداران فراهم کنیم تا کمباین‎های خود را بازسازی یا نوسازی کنند چرا که بحث نوسازی و بازسازی کمباین فقط در گلستان که حدود ۱۵ هزار خانوار از قبل آن امرار معاش می‎‎کنند، تأثیرگذار نیست.
رئیس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: کمباین‎های گلستان بعد از برداشت یا قبل برداشت غلات استان به ۱۱ استان دیگر می‎روند و بخش زیادی از اراضی کشور توسط کمباین‎داران گلستانی برداشت می‎شود در واقع کاهش ضایعات غلات در فصل برداشت در استان ما تأثیرگذار است و در کل کشور نیز در بحث امنیت غذایی تأثیرگذار خواهد بود.
براساس این گزارش هفدهمین نمایشگاه تخصصی ماشین‎های کشاورزی، ادوات و تجهیزات آبیاری از ششم مهر تا نهم مهر در محل نمایشگاه بین المللی گلستان برگزار خواهد شد، در حالی که شرایط اقتصادی نامناسب کشاورزان بیانگر قدرت پایین خرید کشاورز در رابطه با خرید ادوات به روز کشاورزی است، اما امید آن می‎رود با فراهم کردن شرایط مناسب برای در اختیار قرار دادن تسهیلات ارزانقیمت و کمک‎های بلاعوض، کشاورزی گلستان هر چه زودتر به سمت توسعه کامل مکانیزاسیون پیش رود چرا که اثر مکانیزاسیون تنها به گلستان باز نخواهد گشت و تمام کشور از اثرات آن بهره‎مند خواهند شد.