داوطلبان نهایی تصدی کرسی شهرداری گرگان در پارلمان شهری به دنبال ارائه طرح و برنامه و اعضای ششمین دوره شورای شهر در جستجوی شهردار جدید گرگان هستند البته شهرداری با توانمندی و خلاقیت بالا هستند.

به گزارش پایگاه خبری گلستان جوان، از زمان آغاز فعالیت شورای ششم در ۱۴ مرداد تاکنون ۱۰ جلسه در پارلمان شهری برگزار شد، اما ۹ عضو شورانشین گرگان هنوز برای انتخاب بهترین گزینه به توافق نهایی و نظر مشترک نرسیدند.

هشت داوطلب نهایی تصدی کرسی مدیریت شهرداری گرگان روز چهارشنبه دهم شهریور ۱۴۰۰ با حضور در پارلمان شهری برنامه‌ها و طرح‌های خود جهت مدیریت مطلوب‌تر مرکز استان را برای اعضای ششمین دوره شورای اسلامی و از طریق پخش مستقیم در فضای مجازی برای شهروندان گرگانی ارائه کردند.
اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر گرگان در دوازدهمین و سیزدهمین نشست شورای مرکز استان گلستان برای اطلاع از طرح و برنامه‌های آقایان مهران فدوی، احمد سردارزاده، احمد سالاری، عیسی مهری، احمدرضا سبطی، محمد حمیدی، سیدمحمد قدس مفیدی و ابوالقاسم صفوی به عنوان هشت داوطلب نهایی تصدی کرسی شهرداری گرگان بودند و این افراد برنامه‌ها و طرح‌های خود را ارایه کردند.
عصر و شامگاه روز‌های سه شنبه و چهارشنبه کاندیدای نهایی شورای شهر هر یک به مدت ۶۰ تا ۹۰ دقیقه دیدگاه‌های خود را مطرح کردند. پخش زنده و حضور جمعی زیادی از خبرنگاران در این صحن سبب شد تا این مرحله از انتخاب شهردار با حساسیت بیشتری از سوی شهروندان دبنال شود. حواشی روز‌های آغازین دوره ششم شورا و به طور ویژه مصاحبه‌ها و سخنان اعضای شورا علیه یکدیگر سبب شد تا اهالی گرگان به عملکرد اعضای پارلمان شورا نگران شوند.
در همین راستا اعضای شورا تلاش دارند تا با انتخاب یک شهردار توانمند و خلاق به این حواشی پایان دهند.
هرچند در ساعت‌های نخست شروع جلسات حضور حداکثری اعضای شورای شهر را در جای جای ساختمان مرکزی شورای شهر گرگان شاهد بودیم، اما با گذشت زمان و پس از یکی دو ساعت تعدادی از اعضای شورا صحن را ترک کردند به نحوی که در برخی دقایق تعداد نمایندگان مردم به سه نفر هم کاهش یافت که با توجه پخش مستقیم این جلسات از طریق اینستاگرام، بازخورد‌های سرد و منفی شهروندان را به همراه داشت.
براساس رویه ترسیم شده از سوی هیات رئیسه شورا، درپایان زمان تعیین شده برای ارایه طرح‌ها و برنامه‌ها توسط کاندیدا، اعضای شورا مجاز به طرح سئوالات خود بودند که دراین بخش صرفا تعدادی از اعضای شورا مشارکت داشته و سایر اعضا مشارکتی در این مقوله نداشتند.
دغدغه‌های مختلفی از سوی هشت داوطلب شهرداری در این جلسات مطرح شد که از بسیاری از آن‌ها از جمله مشکلات ترافیک و حمل و نقل شهری، کاستی‌های حوزه فضای سبز و پارک ها، چالش‌های بافت فرسوده، ضرورت حمایت از ورزش‌ها به ویژه بسکتبال، ایجاد شهری هوشمند و خلاق، توانمندسازی نیروی انسانی، مقابله با فساد مشترک، صرفا به کلی گویی گذشت.
از سوی دیگر برخی از کاندیدا نکات جالبی همچون ضرورت رسیدگی به وضعیت سرویس بهداشتی‌های عمومی سطح شهر و افزایش آنها، ایجاد پشت بام‌های سبز، مقابله با گرمایش زمین و متعادل سازی دمای شهر گرگان، تبدیل گرگان به اصفهان شمال کشور، توسعه آرامستان، اتمام همه پروژه‌های نیمه تمام شهری، افزایش حقوق و مزایای کارکنان شهرداری، تزریق میلیارد‌ها تومان اعتبار از سوی بخش خصوصی، آوردن سرمایه گذاران خارجی به گرگان را مطرح کردند.
مهمترین نکته مشترک مطروحه از سوی این هشت نفر در جلسات دو روزه، تاکید بر همراهی مطلق شهردار آتی با اعضای شورای شهر بود که بار‌ها از سوی هشت کاندید تصدی کرسی شهرداری گرگان مطرح شد.

محمد حمیدی با دارا بودن سوابقی همچون فرمانداری گرگان (درحال حاضر)، فرماندار ویژه گنبدکاووس، شهرداررامیان، مدیرکل امور شهری و شورا‌های استانداری و معاون دفتر فنی استانداری گلستان و معاون استاندار گلستان.
مهران فدوی با داشتن سوابقی همچون نایب رئیس و عضو شورای اسلامی شهر گرگان در دوره چهارم، نایب رئیس انجمن پیمانکاران گلستان، رئیس انجمن انبوه سازان استان گلستان و از کارشناسان رسمی دادگستری است.
احمد سالاری با داشتن سوابقی همچون رئیس سازمان اتوبوسرانی و حمل و نقل شهری گرگان، معاون شهردار منطقه ۱ گرگان و معاون خدمات شهری.
عیسی مهری عضو جدید راه یافته به شورا با داشتن سوابقی مانند مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی گلستان، رئیس اداره مسکن و شهرسازی شهرستان گرگان، جانشین معاونت شهرسازی و نظام مهندسی سازمان مسکن و شهرسازی گلستان
محمدرضا سبطی از اصلاح طلبان گرگان است با سوابقی همچون معاون عمرانی سازمان همیاری شهرداری‌های استان، معاون فنی و شهرسازی شهرداری گرگان و عضویت در شورای اسلامی شهر گرگان در دوره چهارم.
سید محمد قدس مفیدی با داشتن سوابقی همچون عضویت و ریاست در شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی گلستان و رئیس و عضو شورای اسلامی شهر گرگان در دوره چهارم
احمد سردارزاده اصولگرا شهردار نمونه کشوری، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های گلستان، مدیرکل دفتر امور شهری و شورا‌های اسلامی، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری‌های استان و شهردار کردکوی
ابوالقاسم صفوی نیز از اصلاح طلبان گرگان و فردی به شدت سیاسی است که در یک دوره زمانی کوتاه مسئولیت فرمانداری گرگان را هم در دولت دوازدهم عهده دار بوده است.

افرادی بودند که با حضور در صحن علنی مجلس به طرح برنامه‌های خود برای مدیریت شهر گرگان پرداختند.

احداث پروژه تله کابین ناهارخواران گرگان با ساخت سه ایستگاه و به طول سه هزار و ۱۰۰ متر با اعتباری بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال، ساخت شهربازی مدرن گرگان به مساحت ۱۵ هکتار و با اعتبار اولیه چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و ساخت بازار سنتی هفت موزه شهر‌های ایران با اعتباری بالغ بر سه هزار میلیارد ریال ازجمله پروژه‌های ترسیم شده شورای پنجم برای گرگان است.
گرگان با ۳۵۰ هزار نفر دومین شهر پرجمعیت شمال کشور است که با وجود برخورداری از بسیاری از خدمات شهری و زیر ساخت‌های ارتباطی، با مشکلات و تنگنا‌های متعددی همچون کمبود فضای سبز، ترافیک شهری، دست فروشی، کودکان کار و سد معبر و حاشیه نشینی دست به گریبان است. شورای شهر گرگان ۹ عضو دارد.

وقتی سهم‌خواهی‌ها بر منافع مردم ارجحیت دارد
البته حواشی پیرامون شورای شهر دوره ششم گرگان پس از پایان انتخابات و شمارش آراء بروز و ظهور یافته و همچنان ادامه دارد و اصلی‌ترین موضوع مورد اختلاف شوراییان انتخاب شهردار جدید است که به رغم اعلام آمادگی ۳۷ نفر هنوز نتوانستند شهردار جدید را انتخاب کنند. اگرچه اختلافات اعضای شورای شهر گرگان به قبل از برگزاری نخستین جلسه علنی شورای شهر برمی گردد؛ زمانی که مشخص شد تعدادی از اعضای جدید شورا با حمایت برخی سیاسیون خارج از شورا قصد دارند، شهردار گرگان را عزل و برای شهرداری سرپرست انتخاب کنند. پیش از برگزاری نخستین جلسه علنی شورای شهر، نشست‌های محفلی برخی اعضای شورا و دخالت برخی سیاسیون در ماجرای برکناری شهردار و انتخاب سرپرست، رسانه‌ای شد و همین موضوع آتش اختلافات را در همین ابتدای کار شورا، شعله ور کرد.
اعضای شورای جدید در همان روز‌هایی که هنوز مراسم تحلیف شان برگزار نشده بود به چند گروه تقسیم شدند. اکثریت اعضای شورا که گفته می‌شود از برخی سیاسیون خط می‌گیرند خواستار برکناری شهردار بودند و به رغم مخالفت‌هایی که با این موضوع در درون و بیرون شورا صورت می‌گرفت، اما این اعضا، رأی به برکناری دادبود دادند.

مناقشه اعضای شورای شهر گرگان برای انتخاب شهردار
اما انتخاب سرپرست جدید شهرداری به مناقشه‌ای جدید بین اعضای شورا تبدیل شد، مجید سعیدی که از کارمندان سابق شهرداری بوده از سوی همان اکثریت به عنوان سرپرست انتخاب شد، اما اقدامات سرپرست شهرداری گرگان در همین مدت کوتاه سبب شد تا گروه مقابل، تمام تلاش خود را برای عزل سعیدی به کار گیرد. برای همین دو جلسه فوق العاده به دستور رئیس شورا، تصویب شد، اما کسانی که سعیدی را به عنوان سرپرست انتخاب کرده بودند، آبستراکسیون کرده و در جلسه بررسی تخلفات سرپرست شهرداری شرکت نکردند.
عزل و نصب‌های شائبه دار از برکناری مسئول حراست شهرداری تا جذب پسر یکی از اعضای جدید شورای شهر در روابط عمومی شهرداری، ماجرای خرید قیر و آسفالت مسئله دار برخی معابر در همین مدت کوتاه، سبب شد تا با وجود اینکه اکثریت اعضای شورای شهر گرگان که به سرپرستی سعیدی رأی داده بودند وی را برای سمت شهردار مناسب ندانند و از لیست حذف کنند.
حالا قرار است این شورا که در گام نخست خود در دام اختلافاتی که بعضا از بیرون از شورا جهت دهی می‌شود، افتاده برای گرگان و جمعیت ۳۵۰ هزار نفری اش، شهردار انتخاب کند. شهری که در دو سه سال اخیر، رشد بودجه‌ای آن به ۱۰۰۰ میلیارد تومان رسیده و پروژه‌های بزرگی، چون شهربازی مدرن، بازار موزه هفت شهر، سایت سورتمه سواری و … را در دست اجرا دارد، نیاز به شهرداری توانمند و کارآمد دارد، اما حضور برخی اسامی در بین گزینه‌های احتمالی شهرداری گرگان، با توجه به سوابق آنان، یک شوخی تلخ و زننده با مردم گرگان است.
از فرماندار کنونی گرگان گرفته تا برخی اعضای کنونی شورای شهر در بین گزینه‌ها قرار دارند و باید دید شوراییان در نخستین و مهم‌ترین آزمون خود نمره قابل قبولی کسب می‌کنند یا نه؟

در همین باره علی اکبر بصیرنیا، عضو شورای شهر گرگان در گفتگو با رسانه‌ها گفته است برای انتخاب شهردار جدید گرگان ۳۷ نفر ثبت نام کردند و رزومه دادند که در یک اقدام عقلانی و منطقی، سوابق و برنامه‌های این افراد بررسی شد که ۱۶ نفر توانستند به مرحله دوم راه پیدا کنند.
وی گفت: از بین این افراد ۸ نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردند که شهردار جدید گرگان از بین آنان انتخاب خواهد شد. این افراد از روز سه شنبه نهم شهریور در صحن شورا حضور یافته و برنامه‌ها و ایده‌های خود را برای توسعه شهر گرگان ادامه خواهند داد. در نهایت با بررسی اعضای شورا و بدون فشار فرد یا گروه خاصی شهردار گرگان روز شنبه هفته آینده در جلسه شورا مشخص و معرفی می‌شود.
این در حالی است که ناصر گرزین، منتخب اول شهر گرگان نیز با انتشار کلیپی در فضای مجازی این فرآیند و ثبت نام ۳۷ نفر را شوی تبلیغاتی دانست و گفت اکثریت اعضای شورای شهر به دنبال انتخاب شهردار نیستند.
یکی از نکات قابل تامل انتشار لیست نهایی گزینه‌های شهرداری نبود نام سعیدی، سرپرست فعلی در این لیست است که مشخص شده آش انتخاب سرپرست به قدری شور شده که دیگر اعضایی که وی را برای سرپرستی انتخاب کرده بودند، حاضر به تأیید مجددش نیستند.

حالا قرار است از بین این افراد، گزینه نهایی برای شهرداری گرگان انتخاب شود، اما لجبازی و اختلافات برخی اعضای شورای شهر نباید اجازه دهد که برخی سهم خواهی ها، جهت دهی‌های بیرون از شورا و … بر منافع مردم ارجحیت داشته باشد.
شورای شهر گرگان هرچند دوره پنجم را با آرامش نسبی سپری کرد، اما در دوره ششم و در همان ابتدای راه با چالش‌های فراوانی روبروست که خود این افراد باید آن را مدیریت کنند تا دود این اختلافات به چشم مردم نرود، جلوی توسعه شهر را نگیرد و تحول را در گرگان رقم بزند.

محمد حمیدی تاکید بر توجه به فرهنگ
اولین فردی که سه شنبه نهم شهریور به ارائه برنامه پرداخت محمد حمیدی بود، وی در این جلسه گفت: با توجه به عدم تناسب ارزش افزوده با شاخص برخورداری امیدی به استفاده از اعتبارات دولتی نیست.
وی افزود: توقع از شهردار گرگان کم نیست و مردم به اندازه صبغه شهر از شهرداری توقع دارند.
حمیدی با بیان اینکه تعامل چارچوب دار با مدیران شهر ضرورت دارد، اضافه کرد: گرگان ویژگی‌های مختلف زیادی داشته و باید به مردم در قسمت‌های مختلف خدمات دهیم.
این داوطلب تصدی پست شهرداری گرگان ادامه داد: شهرداری کار تخصصی بوده، اما در حوزه فرهنگی و اجتماعی هم وظایف سنگینی دارد که باید به آن پرداخت.
وی با اشاره بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری گفت: بخشی از بودجه از محل عوارض و بهای خدمات و بخش عمده‌ای هم از طریق سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی و امکانات شهرداری با قرارداد‌های مشخص محقق می‌شود.
حل مشکلات محلات، اولویت بندی پروژه ها، طرح هدایت آب‌های سطحی، استفاده از تسهیلات ویژه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری ها، رفع مشکلات ترافیکی، اجرای تله کابین با کمترین مشکلات زیست محیطی، تعیین تکلیف روستای زیارت و حمایت از تیم بسکتبال از دیگری مواردی بود که حمیدی به آن اشاره کرد.

در ادامه احمدعلی سالاری دیگر نامزد تصدی شهرداری گرگان برنامه‌های خود را ارائه کرد. وی در ابتدا تعریفی از شهرداری و معاونت‌های آن داشت و به توضیحاتی در خصوص درآمدزایی از املاک شهرداری، بازگشایی معابر، تعیین تکلیف آرامستان گرگان، پیگیری مشکل پرونده تقاطع دخانیات و فاضلاب گرگان بیان کرد.

احمد سردارزاده سومین نفری بود که در روز اول به معرفی برنامه‌های خود پرداخت. وی به معضل حاشیه نشینی، ساخت و ساز‌های غیرمجاز، مشکل ترافیک و مسائلی از این قبیل اشاره کرد.
در این جلسه هر داوطلب ۹۰ دقیقه فرصت داشتند، برنامه‌های خود را ارائه و به سوالات اعضای شورا پاسخ دهند.
اما نکته جالب توجه این بود که تعداد اعضای شورا در حین ارائه برنامه‌ها کاهش یافته و گاهی حضور آن‌ها در صحن به دو نفر می‌رسید و این امر با توجه به اینکه مهم‌ترین کار شورا انتخاب شهردار است، جای تأمل دارد.

همه حواشی از نهمین جلسه رسمی شورای شهر گرگان در شامگاه یکشنبه با حضور اعضای شورا شروع شد
انتشار حواشی جلسات شورای شهر گرگان بازخوردی منفی به همراه داشته است به نحوی که شهروندان با گلایه از این اتفاق خواستار آنند که اعضای پارلمان شهری با وحدت و همدلی و همکاری اصولی و با انتخاب شهردار توانمند گامی موثر برای توسعه منطقه بردارند.
بازنشر ویدیوی جنجال و تنش در صحن علنی شورای اسلامی گرگان در حالی که که هنوز تعداد جلسات این نهاد مدنی دو رقمی هم نشده است موجب نگرانی جمعی از شهروندان و مسوولان استان شد، موضوعی که هر چند در ظاهر ختم به خیر شد، اما نشان داد که این اختلاف نظر اعضای شورای شهر باید با هدف نقد سازنده برای توسعه شهر منجر شود.
در حالیکه شهر گرگان با چالش‌های متعددی دست به گریبان است و مردم انتظار دارند تا انتخاب شهردار به عنوان اولویت کاری اعضای شورا سریعتر به نتیجه برسد، بروز چنین رفتار‌هایی با منافع شهر در تضاد است.
اهالی گرگان انتظار دارند با روی کار آمدن دولت جهادی و کابینه جدید دولت سیزدهم اهتمام مدیران شهری بر رفع تنگنا‌های مرکز استان متمرکز شود، مدیران شهری مرکز گلستان در سال‌های گذشته برنامه‌های متعددی در راستای توسعه این شهر ترسیم که بخشی از آن اجرایی و تعدادی همچنان ابتر مانده است.


اعضای ششم شورای شهر گرگان با شعار خدمت و تحول در توسعه و آبادانی شهر وارد پارلمان شهری شدند و در گام نخست با کنار گذاشتن عبدالرضا دادبود یکی از کارکنان شهرداری را به عنوان سرپرست شهرداری انتخاب کردند تا شهرداری توانمندتر و هم سو با برنامه‌های خود در دوره ششم شورای اسلامی شهر برگزینند.
مردم انتظار دارند تا اعضای شورای شهر با پرهیز از اختلاف و مصاحبه‌های حاشیه‌ای خالق فضایی آرام و منطقی باشند و با اتخاذ تصمیات عاقلانه زمینه توسعه روز افزون گرگان را رقم بزنند.
شامگاه شنبه هفته جاری و در نهمین جلسه رسمی و علنی شورای شهر گرگان، تعدادی از اعضای شورای شهر نسبت به نحوه مدیریت جلسه توسط رئیس شورا اعتراض کردند که این امر سبب شد تا دقایقی جلسه رسمی پارلمان شهری با موضوع انتخاب شهردار متشنج شود. البته حواشی قبل از آن هم وجود داشت، اما تاکنون به این شکل خود را نشان نداده بود. در این جلسه درگیری‌های لفظی متعددی بین اعضای شورا ایجاد شد و آن را به یکی از مباحث داغ در فضای مجازی و محافل حقیقی تبدیل کرد. برخی از اعضای شورای شهر سرآغاز این تنش را بحث «اولویت انتخاب شهردار» و دسته دوم در مورد مطرح شدن «لایحه تحقیق و تفحص از سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری» میدانند.
شورایی که در بدو تشکیل هیئت رئیسه دچار دودستگی شده هم اکنون علیرغم تظاهر به همدلی همچنان آسیب پذیر است و باید در مهمترین وظیفه، یعنی انتخاب شهردار، مصالح شهر را در نظر بگیرد.
بدون شک این رفتار‌ها و بازتاب این تنش‌ها در فضای مجازی چهره شهر و استان را مخدوش خواهد کرد.
اعضای شورا، نمایندگان مردم بوده که باید سعه صدر داشته و بتوانند رفتار خود را کنترل کنند و تکرار این رفتار‌ها و تشنج‌ها در صحن شورا از سوی مردم پذیرفتنی نیست.

لینک کوتاه خبر = https://golestanejavan.ir/?p=2810