به گزارش پایگاه خبری گلستان جوان ، افزایش قیمت تضمینی خرید گندم از سوی دولت با ادعای برداشتن گامی در راستای تامین امنیت غذایی کشور و حمایت دولت از گندمکاران در شرایط تحریم و کرونا، اگرچه به تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در پشتیبانی از تولید و تحقق شعار سال کمک میکند، اما اقدامی ناکافی به شمار میرود.
خرید تضمینی گندم کشاورزان هر سال در زمان برداشت محصول توسط دولت انجام میشود تا علاوه بر حمایت از کشاورزان گندمکار، اهدافی ازجمله افزایش مقدار تحویل این محصول به مراکز خرید و غنی سازی کشور از واردات و جلوگیری از خروج آن به خارج و قطع دست دلالان و واسطهها در این بخش محقق شود.براساس قانون جدید تعیین نرخ محصولات استراتژیک کشاورزی، مصوبه شورای عالی اقتصاد و با حمایت رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم به پنج هزار تومان افزایش یافت.
برحسب این مصوبه، مبلغ یک هزار تومان به هر کیلوگرم گندم معمولی و در دور دوم خرید تضمینی اضافه شد و این درحالی است که پیش از این، قیمت هر کیلوگرم گندم ۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود و سپس با حمایت دولت به چهار هزار تومان افزایش پیدا کرد و این افزایش قیمت در ۲ گام رخ داد.
براساس آمارها، قیمت گندم در آغاز فعالیت دولت یازدهم ۴۰۰ تومان در هر کیلو بود که در پایان فروردین سال ۱۴۰۰ این نرخ به کیلویی پنج هزار تومان رسید که نشان از رشد چند برابری قیمت این محصول دارد. البته دولت می گوید حمایتها از بخش کشاورزی تنها به افزایش نرخ گندم در این سالها ختم نشده و در بخش آب، آبیاری مدرن، تجهیزات و ماشین آلات هم کمک شایانی به این حوزه کرده است.
بیشتر بخوانید
رحمت الله نوروزی نماینده مردم شهرستان علی آباد کتول و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: مبلغ ۵ هزار تومان برای خرید گندم بازهم کافی نیست، اما تلاش برای افزایش خرید تضمینی گندم باعث شد ۴ هزار تومان مدنظر دولت به ۵ هزار تومان افزایش پیدا کند.
نماینده مردم شهرستان علی آباد کتول افزود: قبلا قیمت اعلامی توسط دولت ۴ هزار تومان برای هر کیلوگرم بود که هم اکنون با رایزنیهای صورت گرفته در مجلس، دولت و شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی متشکل از نماینده دولت، نمایندگان کمیسیون کشاورزی، نماینده بنیاد ملی گندم کاران، نظام صنفی کشاورزی و نماینده کشاورزان، هزار تومان افزایش یافت.
نوروزی خاطرنشان کرد: همچنان معتقدیم این قیمت باز هم برای کشاورز به صرفه نیست اماباید توجه داشت که شرایط اقتصادی کشور بسیار سخت است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰ در پایان گفت: کمیسیون تلفیق بودجه ۱۰۰۰ میلیارد برای کود شیمیائی کشاورزان در بودجه امسال قرار داده است که میتواند تا حدود زیادی به کشاورزی کمک کند و این در حالی است که در سالهای گذشته چنین اعتباری در بودجه دیده نشده بود.
رازباني
تاریخ : 2 - اردیبهشت - 1400
متاسفانه هيج مسئولي بفكر كشاورزان نيست
دلالان محصولات ما را سر زمين به قيمت ناچيز مي خرند و بالاتر از آن مي فروشند. بايد به داد كشاورزان گلستاني برسند..
شاکر
تاریخ : 25 - اردیبهشت - 1400
خدا رو شکر کن همین قدر ازت می خرند.