در پی اقدام تروریست ها به ترور ناجوانمردانه و بزدلانه دکتر محسن فخری زاده دانشمند و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران ، آقای مسلم رستمانی نویسنده و پژوهشگر عرصه سیاسی در استان گلستان با انتشار مقاله ای تحت عنوان  ” آیا ناقوس جنگ بصدا درآمد؟ ” به بررسی این موضوع پرداخت.

 

به گزارش پایگاه خبری گلستان جوان، در پی اقدام تروریست ها به ترور ناجوانمردانه و بزدلانه دکتر محسن فخری زاده دانشمند و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران ، آقای مسلم رستمانی نویسنده و پژوهشگر عرصه سیاسی در استان گلستان با انتشار مقاله ای تحت عنوان  ” آیا ناقوس جنگ بصدا درآمد؟ ” به بررسی این موضوع پرداخت.

در این مقاله آمده است.. ترور دانشمند برجسته حوزه دفاعی و هسته‌ای شهید فخری زاده بهانه‌ای شد جهت ورودی گذرا به وقوع جنگ تلفیقی سخت و نرم بین ایران و آمریکا.

جنگ واژه زشت و شنیعی هست که با شنیدن آن قلب‌ها آزرده و روان‌ها پریش و جوامع دچار هیجان و دلشوره می شوند. نتیجه و ره آورد جنگ، ویرانی و متلاشی شدن زیرساخت‌های اقتصادی و دستاورد‌های علمی و داشته‌ها و اندوخته‌ها و مهمتر و مهمتر از همه بخاک و خون و بکام مرگ کشیده شدن ابنای بشر هست. فرمانروایان مقتدر زیادی بقصد کشورگشایی و بسط و توسعه جغرافیای سرزمینی و استیلای عدوانی بر منابع و ذخائر و انفاس، جنگ‌ها کردند و خون‌ها ریختند. اسکندر، آتیلا، نورون، چنگیز، هیتلر، استالین، صدام و در مستندِ حال، آمریکا و اسرائیل و عربستان نام آشنای این عرصه هستند. آری در طی تاریخ در طول و عرض کره ارض جنگ‌های ویرانگر زیادی بر بشریت تحمیل شد و میلیون‌ها انسان بقتل رسیدند و انقطاع نسل‌ها حادث شد. در جنگ‌های جهانی اول و دوم از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب از کشتار ویتنامی‌ها، قتل عام سرخپوستان و بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی تا آخرین آن‌ها جنگ تحمیلی صدام و متحدینش با ایران و جنگ ویرانگر عربستان بر علیه مردم مظلوم یمن، مصاف آذربایجان و ارامنه. این‌ها نما و شمایی از پیامد‌های تنازع تسلیحاتی است که آثار و پیامد سنگین و تخریبی آن از نسل ماضی به نسل حال مشهود هست. سئوال اینجاست آیا دوران جنگ سخت کلاسیک بسر آمده و میدان نبرد به جنگ‌های نرم فرهنگی و الکترونیکی و سایبری تغییر جهت داده؟ کارشناسان و تئوری پردازان اکادمی‌های نظامی، تلفیقی از جنگ سخت افزاری و نرم افزاری در قرن پیش رو تبیین و تفسیر می کنند که هر دو حوزه تلفیقی ِسخت و نرم خانمانسوز و برانداز هستند.

در حمله سخت افزاری مغز‌ها و قلب‌ها را متلاشی و در حمله نرم افزاری مغز‌ها و قلب‌ها را تسخیر می کنند! این گفتار بهانه‌ای برای ورود به رخداد‌های خاورمیانه و در بطن و متن آن ترور شهید دکتر فخری زاده. در اینکه مصاف ایران و آمریکا مسبوق بسابق از آغازین روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون هست شکی نیست این مصاف در مقاطعی رویارویی سخت افزاری بوده ازجمله دخالت مستقیم در جنگ صدام علیه ایران، حمله به ناوچه پیکان، جوشن، پوشش الکترونیکی و اطلاعاتی توسط هواپیما‌های آواکس به صدام، حمله به هواپیمای مسافربری ایران و چندین مورد بمب گذاری و ترور از شهدای هسته‌ای، سردار سلیمانی و فخری زاده و قطعاً استمرار آن. موارد نرم افزاری در حملات سایبری به تاسیسات نظامی و هسته‌ای که بعضاً با ناکامی مواجه بود، فعالیت و پوشش مستمر رسانه‌ای و مجازی در فتنه‌های ۷۸ و ۸۸ و آبان ۹۸ جهت تفوّق براندازان و دیگر فعالیت‌های ریز و درشت در فضای مجازی و حقیقی. همه این رفتار‌های سلطه و ستیزجویانه به استمرار در اتاق جنگ جبهه باطل ساری و جاریست. پرواضح و ملموس هست که ایران در طی چهار دهه بعنوان پدیده‌ای نوظهور در بین مدعیان ابرقدرتی و حاکمیت بر جهان در منظر جهانیان می‌باشد. پیشرفت خارق العاده ایران در هر دو حوزه کلاسیک و سایبری شگفتی جهانیان را برانگیخت اگر نبود حاکمیت سیاسی نحله‌های متمایل به لیبرالیزم و خط سازش، هر آیینه معادلات سیاسی و نظامی خاورمیانه و آسیا حتی دنیا بنفع ملت‌ها تغییر می‌یافت گرچه همین حد از توفیقات در تکنولوژی تسلیحاتی و الکترونیکی بویژه موشکی و سپر امنیتی باعث بهم خوردن و تردید در توان نظامی آمریکا و اسرائیل و متحدان منطقه‌ای آن شده. امروز پیشرفت نظامی در منطقه صرفاً محصور در ایران نیست بلکه گروه‌های سیاسی و شبه نظامی خاورمیانه که در راستای استقلال و دفاع از سرزمین و نوامیس و ایدئولوژی در میدان هستند مبادرت به تولید انبوه و بومی سازی تسلیحات بازدارنده نمودند. سوریه، لبنان، فلسطین، یمن، عراق و در یک کلام مسیر هلال شیعی پیشتاز این مقوله هستند. به باور غرب دانشمندان حوزه دفاعی و هسته ای ایران در گرانیگاه و مرکز ثقل این خیزش‌ها هستند و حذف فیزیکی این عناصر باعث انسداد مسیر پیشرفت آن‌ها خواهد شد لذا در طی چند سال در سایه غفلت مسئولین و وجود حفره‌های امنیتی مبادرت به ترور کیس‌های مطمع نظرشان کردند که ترور شهید فخری زاده در این سناریو روئیت می شود. آن‌ها دچار خطای محاسباتی شدند. بعد از ترور شهید احمدی روشن تعداد زیادی از دانشجویان نخبه کشور در گرایشات مختلف به فیزیک هسته‌ای و موشکی تغییر رشته دادند تا در خلا و فقدان فیزیکی دانشمندان، اهداف صلح جویانه هسته‌ای و بازدارنده موشکی را با افتخار به پیش ببرند. جریانات وابسته به خط سازش با ایجاد جوّ روانی در حال القای بصدا درآمدن عنقریب ناقوس جنگ و تنها راه جلوگیری آن ادامه مذاکره و دادن امتیاز و تسلیم دیپلماتیکی هستند که خیالی بیش نیست، چون آن‌ها در اتاق جنگ شیشه‌ای آسیب پذیرند. بعون الله

 

✍️ نویسنده : مسلم رستمانی  

     کارشناس مسائل سیاسی